Guide til kontorhoteller

Søger du nye erhvervslokaler eller kontorplads? Så skulle du overveje et kontorhotel! Her på siden kan du få et overblik over de bedste kontorhoteller i Danmark.

Kontorfællesskaber

På denne underside har vi samlet en masse information om kontorfællesskaber, og henviser dig samtidig til nogle af Danmarks bedste kontorfællesskaber.

Det er heldigvis en god og let løsning, som kan hjælpe dig et skridt videre i din søgning efter et kontorfællesskab. Vi anbefaler at du starter din søgning hos Danmarks førende portal for erhvervslejemål. Servicen er gratis, du får et brugervenligst og objektivt overblik og let kontakt med udbyderen.

På portalen har de endvidere en søgeagent-funktion, hvor du automatisk får en mail tilsendt, hver gang, der er nye kontorfællesskaber, der matcher dine søgekriterier. Søgeagenten er ligesom siden, ganske gratis at benytte.

Hvad er et kontorfællesskab?

Kontorfællesskaber består af serviceret kontorer med alt inkluderet til en fast pris og har ofte både fælles og lukket kontorer, og passer derfor til de fleste behov og budgetter. Mange forskellige virksomheder er samlet på et sted, hvilket skaber gode mulighed for networking og vidensudveksling med hinanden og dette kan bidrage positivt til virksomhedernes success.

Fordele ved et kontorfællesskab:

  • Adgang til mange faciliteter
  • Korte eller inden bindinger i lejekontrakten
  • Høj fleksibilitet (f.eks. i forhold til geografisk placering samt størrelse)
  • Mulighed for at networke og sparre med andre virksomheder
  • Få ny inspiration og bliv mere motiveret 
  • Du kender dine reelle udgifter og bliver ikke overrasket

Markedet for kontorhoteller i vækst

Ifølge en rapport fra MatchOffice, en international formidler af kontorhoteller, coworking spaces, mødelokaler m.m., er det danske marked for kontorhoteller i fin vækst, ligesom mange andre europæiske markeder. Mere end 60 % af de danske kontorhoteller har belægningsprocenter over 80 % med forventninger om at belægningsgraden stiger. Det rapporteres at den høje belægningsprocent for langt de fleste kontorhoteller har medført et uændret prisniveau. Dog meldes det i 23 % af tilfældene at prisniveauet er steget. Det synes således at de høje belægningsprocenter har været med til at presse priserne op, idet udbuddet begrænses i de eksisterende kontorhoteller. Af denne årsag har man de seneste år set flere nye aktører indtræde på markedet for kontorhoteller. Disse aktører udgøres af nystartede kontorhoteller, kontorhotel-koncepter fra udlandet og etablerede ejendomsselskaber. Især den sidste gruppe har fået øjnene op for at kontorlejemål på flere tusinde kvadratmetre med fordel kan opdeles og udlejes i mindre størrelser, idet efterspørgslen er større og liggetiden for lejemålene er kortere.

Læs hele rapporten her

Høj tilfredshed blandt brugere af kontorhoteller

Ifølge en anden rapport fra MatchOffice fra 2017, der har til formål at undersøge det europæiske marked for kontorhoteller set fra kundernes synspunkt, er det generelle tilfredshedsniveau hos kunderne er i vid udstrækning meget positivt. Ca. 90 % af kunderne er således neutrale, tilfredse eller meget tilfredse med kontorhotellet de bor i. Det tyder således på at kontorhotellerne generelt set har et rigtigt stærkt produkt i forhold til deres målgruppe.

Undersøgelsen viser endvidere at størstedelen af kunderne har deres eget kontor i kontorhotellet, og at det i langt de fleste tilfælde er benyttet af 1-2 medarbejdere, som har været den traditionelle målgruppe. De seneste år har et stigende antal mellemstore og store virksomheder fået øjnene op for konceptet, og begynder at have det med i deres overvejelser, for hele eller dele af organisationen, når de leder efter nye lejemål til deres virksomhed.

Læs hele rapporten her

Traditionelt kontorlejemål

Hvis du søger et traditionelt kontorlejemål frem for et kontorhotel kan du med fordel søge efter erhvervslejemål på Danmarks førende portal for ledige erhvervslejemål lige her.

Kontorhotel uden for Danmark

Hvis du søger et kontorhotel i andre skandinaviske byer, såsom Bergen, Gøteborg, Malmø, Oslo eller Stockholm, kan du med fordel benytte dette norske eller dette svenske site: MatchOffice Norge og MatchOffice Sverige

Søger du kontor i det øvrige udland kan følgende side med fordel benyttes: MatchOffice.com